Vegan voor het hele gezin
Jouw weg naar ontspannen vegan koken voor je hele gezin, zonder pruilende gezichten aan tafel. 10 (video)recepten met alle basiskennis om op dagdagelijkse basis een lekker vegan gerecht klaar te maken.
In deze online cursus krijg je...
- 10 heerlijke en toegankelijke recepten
- Waarvan 5 videorecepten
- 6 bonusrecepten
- De theorie achter de recepten
- Levenslange toegang
Herken je dit?
- Je bent beginnen vegan koken om jouw steentje bij te dragen aan de wereld. Je hebt al een paar gerechten onder de knie. Je hebt al een lekkere burger als vleesvervanger, je waagt je al eens aan een curry en een maaltijdsalade durfde je ook al aan. En je hebt de smaak te pakken!
- Maar je merkt dat niet iedereen aan tafel de vegan gerechten altijd lust. Je hebt geen zin om elke avond 3 gerechten te moeten koken. En elke week 3 verschillende supermarkten bezoeken begint wat tegen te steken.
- Die avonden waarop je 2 uur in de keuken staat te zwoegen om dan een vegan gerecht op tafel te toveren, kei trots te zijn, maar niemand lust het. Joepie. eye roll emoji Die eenvoudige, klassieke gerechten waar je niet over moet nadenken mis je nu extra hard. Gewoon eens breinloos koken, zou toch fijn zijn.
- Je zou het zo leuk vinden om vaker vegan te eten, maar als je weer eens tot 18u30 hebt moeten werken, u moet haasten naar school om de kinderen te gaan halen én dan nog moet beginnen nadenken over wat jullie gaan eten. Sorry, dan is een ingewikkeld vegan recept even niet haalbaar. Insert schuldgevoel.
Het goede nieuws is, je kan perfect vegan koken op maat van jouw leven...
1
Stop met vegan koken als ingewikkeld te zien en start met gemakkelijke recepten die jij op eender welke moment op tafel kan toveren.
2
Vergeet het idee dat vegan inkopen doen gelijkstaat aan 3 supermarktbezoeken en leer hoe je met alledaagse ingrediënten vegan kookt.
3
Stop met je schuldig te voelen dat het jou niet elke dag lukt om vegan te koken en start met blij te zijn over elke stap die je zet.
4
Geef gezinsleden niet langer de kans om te zagen over jouw vegan kookkunsten, maar laat ze een poepie ruiken dankzij deze cursus.
5
Eindig niet altijd met een afwas alsof je voor de familie Von Trapp hebt moeten koken. Maar kijk uit naar wat extra rust op het eind van je dag.
Jouw zoektocht ken ik, ik moest jarenlang op onderzoek gaan, maar voor jou hoeft dat niet...
Vegan leren koken was voor mij in het begin een zoektocht.🧐 Ik had al snel een paar standaard gerechten die ik vlot kon maken. Voor mezelf maakte ik gerechten die ik graag lustte, maar dat was niet per se m'n partner z'n ding. 🤔
Hoeveel plezier ik ook had aan vegan koken en eten, ik voelde een triestheid omdat ik nu niet meer wist hoe ik bijvoorbeeld een heerlijke cake 🎂kon maken, of een quiche. Allemaal makkelijke toegankelijke gerechten die daarvoor regelmatig op tafel stonden. Maar waarvan ik niet wist hoe dat in z'n werk ging zonder ei en zuivel.
Ik HOU van koken👩🍳, dus voor mij was het een plezier 😁 om alle kennis beetje voor beetje bijeen te sprokkelen en om te zetten in nieuwe klassiekers in mijn keuken die iedereen aan tafel konden bekoren. Het was met vallen en opstaan, veel mislukte pogingen, maar ik hield vol.
Vegan leren koken zou niet zo moeilijk mogen zijn. Iedereen zou de middelen moeten hebben om lekker vegan te leren koken, of je nu een hobbykok bent of af en toe eens in de keuken staat.
⭐ Omdat ik wil dat niets jou tegenhoudt om toegankelijk en ontspannen vegan te koken, om jouw steentje bij te dragen aan deze wereld, ontwikkelde ik deze online kookcursus.Ik ben zoooooo enthousiast om mijn kennis met jou te delen.
Want na 5 jaar vegan koken voor flexi vrienden, mijn vleesetend broertje, en de wel nieuwsgierige maar afwachtende oom zet ik steevast een gerecht op tafel waarbij zuivel en vlees niet gemist wordt. Mijn 89 jarige oma is zo'n fan dat ze hetvolgende zegt.
"Maak maar iets vegan hé, ik heb al genoeg patatten met vlees gegeten in mijn leven"
Vandaag ontwikkel ik niet alleen recepten voor mezelf en jou en mijn tafelgenoten, maar ook voor Bio-Planet, Colruyt Group Academy, Eva vzw, Greenway, De Hobbit, ...
De favoriete recepten van mijn vrienden en familie heb ik aan deze workshop toegevoegd.
Voor jou heb ik al mijn kennis in een online kookcursus gebundeld, zodat jij vegan kan koken op maat van jouw leven...
De theorie
Je leert hoe je een vegan gerecht opbouwt in smaak, textuur, kleur en samenstelling. Hoe je ervoor kan zorgen dat je tafelgenoten elke keer weer genieten. Het geeft je tools om zelf recepten te bedenken, of je recepten te verbeteren.
Reviews
Knolseldersteak met pompoenpuree en vegen 'vleessaus'
"Het filmpje is heel duidelijk en je brengt het met alle rust en zachtheid die we van jou gewoon zijn. Loving the slow motions! De knolseldersteaks hebben mij zo hard verbaasd!
En dan die saus! Die saus! Toos! Ik werd er nostalgisch van! Zo heerlijk lekker! Ik ga die nog veel vaker maken. #verliefd "
Joyce kookt voor zichzelf en haar partner
Vegan Quiche
"Echtgenoot en twee twintigers waren enthousiast, terwijl quiche zonder ei of kaas hier moeilijk ligt. Deze vulling heeft echt iets ei-ig. Dit is het eerste recept dat bij iedereen in de smaak gevallen is. De niet-vegan van ons gezin heeft zelfs het laatste stukje gepikt, wat ik als een zeer goed teken zie."
Cisca, mama van 2 volwassen kinderen. Kookt voor haar partner en gezin.
Vegan quatre quart
"Gisteren de cake gebakken samen met het kindje waar ik als nanny voor werk. Het was een heel eenvoudig recept dat makkelijk met kindjes te maken is. Alles was heel duidelijk beschreven.
Ik vond het wel echt een groot plus punt dat het zo een eenvoudig recept was waar je meestal ook alles gewoon voor in huis hebt."
Sietse kookt samen met het kindje waarop ze past
Na deze cursus
- Je ervaart vegan koken niet langer als ingewikkeld, maar je weet makkelijk een recept op tafel te toveren.
- Niemand aan tafel heeft nog het gevoel iets te 'missen' bij de maaltijd.
- Je bespaart tijd doordat je maar 1 gerecht voor het hele gezin hoeft klaar te maken en je hebt nog eens alle ingrediënten in 1 supermarkt gevonden ook.
- Vegan koken voelt niet meer als een verplichting, maar iets waar je makkelijk op maat van jouw leven voor kan kiezen.
Deze cursus is
jouw weg naar ontspannen vegan koken voor je hele gezin, zonder pruilende gezichten aan tafel. 10 (video)recepten met alle basiskennis om op dagdagelijkse basis een lekker vegan gerecht klaar te maken. Dat alles op maat van jouw leven en drukke agenda.
- 10 heerlijke en toegankelijke recepten
- Waarvan 5 videorecepten
- 6 bonusrecepten
- De theorie achter de recepten
- Levenslange toegang
Totale waarde: € 880
Jouw investering: € 59
Nadat jij je hebt ingeschreven voor de cursus ontvang je een e-mail met je Teachable login.
Over mij
Est 1989
Geboren en getogen in België groeide ik op in een gezin waar eten altijd goed, overvloedig en traditioneel was. Eten was direct verbonden met gelukkige momenten, delen en verbinden. Ik begon mijn bord te stylen en met eten te experimenteren toen ik 6 jaar oud was. Gelukkig vonden mijn ouders het niet erg dat ik met eten speelde (zolang ik het maar opat).
De liefde voor eten
Eten vond een weg naar mijn hart in die eerste dagen van mijn leven. Contact maken met familie bij het eten van een taart, samenzijn vieren aan de kersttafel, mijn opa die pannenkoeken voor ons bakte - dat zijn de beste herinneringen uit mijn jeugd. Jaren later, toen ik mijn eigen radijsjes kweekte op mijn daktuin terwijl ik fotografie studeerde, ontdekte ik de vreugde van plantaardig eten. Sindsdien is mijn liefde voor eten alleen maar gegroeid. Jarenlang heb ik eindeloze zondagen in de keuken doorgebracht. Hier ontdekte ik allerlei soorten eten, waaronder veganistische gerechten. Ik voelde me vanaf het begin verbonden met de veganistische keuken. Het is net als verliefd worden - soms weet je het gewoon.
Wakker worden voor de realiteit van het eten
Toen ik de kans kreeg om meer te leren over de impact van voedsel op ons klimaat, milieu en dierenleed. kon ik de roep van het ongelooflijk lekkere veganistische dieet niet langer weerstaan. Ik streef op een onvolmaakte, maar ijverige manier naar een betere wereld met de dagelijkse keuzes die ik maak en in de loop der jaren is mijn dieet geleidelijk veranderd. Terwijl mijn dieet veranderde, groeide er een zaadje in mij om dit heerlijke veganistische voedsel te delen. In de loop der jaren is dit zaadje uitgegroeid tot mijn bedrijf in receptontwikkeling, kookworkshops geven (Bio-Planet, Colruyt Group Academy, Eva vzw, Min Fin, …) voedselfotografie en styling.
Januari 2020
In januari 2020 opende ik mijn kookstudio op het Sint-Pietersplein, in hartje Gent. Hier wordt online en offline de liefde voor veganistisch eten gedeeld via kookworkshops die ik geef.
Foto: Ruben Boidin
FAQ
Heb ik speciale keukenapparaten nodig?
Neen. De recepten zijn zo ontwikkeld dat je met een mixer, een oven en een kookvuur alles kan doen.
Kan ik de ingrediënten makkelijk vinden?
Ja! Bijna alle ingrediënten komen uit de gewone supermarkt. Geen reis door alle supermarkten in je buurt dus!
Ik ben een beginner, is de cursus dan voor mij?
Jazeker! Je krijgt heel haalbare recepten, met net dat tikkeltje meer als resultaat. Daarnaast krijg je theorie, waardoor je leert begrijpen wat je doet.
Ik kan best al goed vegan koken, heb ik er dan iets aan?
Zeker en vast, want als je al goed kan koken dan helpt de theorie en de recepten jou om next level te gaan.
Kan ik vragen stellen over de recepten?
Ja! Maandelijks kan je je vragen stellen tijdens een live Q&A.
Kan je deze video’s bekijken wanneer het je uitkomt? Of is het de bedoeling dat iedereen dit op hetzelfde moment volgt?
Je kan de kookcursus op je eigen tempo volgen, zowel de video's als de andere recepten blijven levenslang toegankelijk.
Toos Vergote
Sint-Pietersplein 4, 9000 Gent
BTW-nr. BE 0723.497.363