Vegan Bakken
Jouw weg naar ontspannen vegan bakken, zonder droge desserts en scheve blikken van familie en vrienden naar jouw vegan dessert. 20 (video)recepten van bakklassiekers maar dan vegan, met daarnaast theorie over hoe je o.a. eieren vervangt.
Herken je dit?
- Vroeger had je voor al je favoriete desserts een perfect recept. Maar nu wil je graag vegan bakken. De recepten die je probeerde zijn heel droog en vallen uit elkaar. Of het smaakt helemaal anders dan die desserts waar je zo van houdt.
- Wanneer je je vegan desserts met huisgenoten, familie of vrienden wil delen krijg je wat scheve blikken en proeft enkel je moedige nicht van je creatie.
- Je wil niet langer recepten die niet werken. Je bent het beu om er wéér een uit te proberen dat smaakt als een droge schoenzool.
- Je begrijpt graag beter wat je doet en hoe je eieren, zuivel en vetten vervangt. Zodat je baksels niet uit elkaar vallen.
Het goede nieuws is, je kan bakklassiekers vegan maken zonder in te boeten op smaak!
1
Stop met frustrerende bak ervaringen en zet bakklassiekers op tafel met de smaken waarmee je opgroeide.
2
Stop met je afvragen hoe je eieren en zuivel vervangt en start met begrijpen hoe je vegan kan bakken zonder.
3
Stop om met stress naar familiefeesten te gaan en start met iedereen te verbazen met jouw vegan gebak
Jouw zoektocht ken ik, ik moest jarenlang op onderzoek gaan, maar voor jou hoeft dat niet...
Vegan leren bakken was voor mij in het begin een zoektocht.🧐 Ik had al snel een paar standaard desserts die ik vlot kon maken. Voor mezelf maakte ik desserts die ik graag lustte, ze waren anders dan klassieke, maar ik was er blij mee. Maar dat was niet per se m'n familie hun ding. 🤔
Hoeveel plezier ik ook had aan vegan bakken, ik voelde een triestheid omdat ik nu niet meer wist hoe ik bijvoorbeeld een heerlijke cake 🎂kon maken, of een kaastaart. Allemaal bakklassiekers die daarvoor regelmatig op de koffietafel stonden. Maar waarvan ik niet wist hoe dat in z'n werk ging zonder ei en zuivel.
Ik HOU van bakken👩🍳, dus voor mij was het een plezier 😁 om alle kennis beetje voor beetje bijeen te sprokkelen en om te zetten in nieuwe klassiekers in mijn keuken die iedereen konden bekoren. Het was met vallen en opstaan, veel mislukte pogingen, maar ik hield vol.
Vegan leren bakken zou niet zo moeilijk mogen zijn. Iedereen zou de middelen moeten hebben om lekker vegan te leren bakken, of je nu een hobbybakker bent of af en toe eens in de keuken staat.
⭐ Omdat ik wil dat niets jou tegenhoudt om toegankelijk en ontspannen vegan te bakken, om jouw steentje bij te dragen aan deze wereld, ontwikkelde ik deze online bakcursus. Ik ben zoooooo enthousiast om mijn kennis met jou te delen.
Want na 5 jaar bakken voor flexi vrienden, mijn kaastaart smullend broertje, en de wel nieuwsgierige maar afwachtende oom, zet ik steevast een dessert op tafel waarbij zuivel en ei niet gemist wordt. 🥳 En waar bovendien jouw grootmoeder goedkeurend van zal smullen.
Vandaag ontwikkel ik niet alleen recepten voor mezelf, jou en mijn tafelgenoten, maar ook voor Bio-Planet, Colruyt Group Academy, Eva vzw, BeVegan, WildWestLand, Greenway, De Hobbit, ...
De favoriete recepten van mijn vrienden en familie heb ik aan deze workshop toegevoegd. 😍🍰
Voor jou heb ik al mijn kennis in een online bakcursus gebundeld, zodat jij zonder stress vegan kan bakken …
In deze cursus krijg je...
🧁 Theorie en achtergrond vegan kan bakken (de uitgebreide theorie over eivervangers, welke eivervangers je wanneer gebruikt, welke vetten wanneer gebruiken, hoe de verschillende suikers gebruiken ...)
🧁 20 recepten voor bakklassiekers. Denk aan kaastaart, moelleux, cupcakes, ...
🧁 5 receptvideo's waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het aanpakt.
🧁 Levenslange toegang zodat je de cursus op jouw tempo kan bekijken.
Reviews
Ik heb vandaag jouw "moelleux au chocolat" uitgeprobeerd. Duidelijk eenvoudig recept en zeer lekker en smaakte zeer gelijkaardig aan wat ik me kan herinneren van de klassieke versie en zelfs even 'goed vullend'.
Nele
Het was mijn eerste keer cupcakes zonder ei. Ik vond het heel makkelijk, had alle ingrediënten in huis. Er was niks 'speciaal' dat ik nodig had. En het ging heel vlot. Uitleg super helder. Zeer kidsproof ook. Gebak smaakt heerlijk! Heel luchtig, fris (door de citroen ook), licht en het is wat krokant aan de buitenkant. Echt geslaagd recept!
Lies
Na deze cursus...
- Je ervaart vegan bakken niet langer als ingewikkeld, maar je weet makkelijk een recept op tafel te toveren dat smaakt aslof het een recept van je oma is.
- Niemand aan de koffietafel heeft nog het gevoel iets te moeten missen bij vegan gebak.
- Weet je hoe je ei en zuivel kan vervangen
- Je bespaart tijd doordat je meteen een goed en lekker recept hebt. Gedaan met 5 recepten uitproberen dus.
- Vegan bakken voelt niet meer als iets stresserend, maar iets waar je makkelijk voor kan kiezen.
Deze cursus is...
Jouw weg naar ontspannen vegan bakken, zonder droge desserts en scheve blikken van familie en vrienden naar jouw vegan dessert. 20 (video)recepten van bakklassiekers maar dan vegan, met daarnaast theorie over hoe je o.a. eieren vervangt.
🧁 Theorie en achtergrond van vegan bakken
🧁 20 recepten voor bakklassiekers.
🧁 5 receptvideo's
🧁 Levenslange toegang zodat je de cursus op jouw tempo kan bekijken.
🧁 6 maand lang elke maand kans om live vragen te stellen over al jouw vegan kookuitdagingen.
Totale waarde: € 815
Jouw investering: € 97
Nadat jij je hebt ingeschreven voor de cursus ontvang je een e-mail met je Teachable login.
Over mij
Est 1989
Geboren en getogen in België groeide ik op in een gezin waar eten altijd goed, overvloedig en traditioneel was. Eten was direct verbonden met gelukkige momenten, delen en verbinden. Ik begon mijn bord te stylen en met eten te experimenteren toen ik 6 jaar oud was. Gelukkig vonden mijn ouders het niet erg dat ik met eten speelde (zolang ik het maar opat).
De liefde voor eten
Eten vond een weg naar mijn hart in die eerste dagen van mijn leven. Contact maken met familie bij het eten van een taart, samenzijn vieren aan de kersttafel, mijn opa die pannenkoeken voor ons bakte - dat zijn de beste herinneringen uit mijn jeugd. Jaren later, toen ik mijn eigen radijsjes kweekte op mijn daktuin terwijl ik fotografie studeerde, ontdekte ik de vreugde van plantaardig eten. Sindsdien is mijn liefde voor eten alleen maar gegroeid. Jarenlang heb ik eindeloze zondagen in de keuken doorgebracht. Hier ontdekte ik allerlei soorten eten, waaronder veganistische gerechten. Ik voelde me vanaf het begin verbonden met de veganistische keuken. Het is net als verliefd worden - soms weet je het gewoon.
Wakker worden voor de realiteit van het eten
Toen ik de kans kreeg om meer te leren over de impact van voedsel op ons klimaat, milieu en dierenleed. kon ik de roep van het ongelooflijk lekkere veganistische dieet niet langer weerstaan. Ik streef op een onvolmaakte, maar ijverige manier naar een betere wereld met de dagelijkse keuzes die ik maak en in de loop der jaren is mijn dieet geleidelijk veranderd. Terwijl mijn dieet veranderde, groeide er een zaadje in mij om dit heerlijke veganistische voedsel te delen. In de loop der jaren is dit zaadje uitgegroeid tot mijn bedrijf in receptontwikkeling, kookworkshops geven (Bio-Planet, Colruyt Group Academy, Eva vzw, Min Fin, …) voedselfotografie en styling.
Januari 2020
In januari 2020 opende ik mijn kookstudio op het Sint-Pietersplein, in hartje Gent. Hier wordt online en offline de liefde voor veganistisch eten gedeeld via kookworkshops die ik geef.
Foto: Ruben Boidin
F.A.Q.
Heb ik speciale keukenapparaten nodig?
Nee, de recepten zijn zo ontwikkeld dat je met een mixer, een kookvuur en een oven alles kan maken.
Ik ben een beginner, is de cursus voor mij?
Jazeker! Je krijgt heel haalbare recepten, met net dat tikkeltje meer als resultaat. Daarnaast krijg je theorie, waardoor je leert begrijpen wat je doet.
Kan ik de ingrediënten makkelijk vinden?
Ja! Bijna alle ingrediënten komen uit de gewone supermarkt. Geen reis door alle supermarkten in je buurt dus!
Kan je deze video’s bekijken wanneer het je uitkomt? Of is het de bedoeling dat iedereen dit op hetzelfde moment volgt?
Je kan de kookcursus op je eigen tempo volgen, zowel de video's als de andere recepten blijven levenslang toegankelijk.
Ik kan best al goed vegan koken, heb ik er dan iets aan?
Zeker en vast, want als je al goed kan koken dan helpt de theorie en de recepten jou om next level te gaan.
Toos Vergote
Sint-Pietersplein 4, 9000 Gent
BTW-nr. BE 0723.497.363